Paulien’s boekenkast

Mijn boekenkast staat vol met zeer uiteenlopende, diverse thema’s. Ik beschouw mijn boekenkast als een verlengde van mezelf, vandaar leek het me wel leuk om me even voor te stellen aan de hand van de thema’s die terugkeren in mijn kast vol boeiende lectuur!


Geschiedenis: Tijdens mijn reizen naar Schotland (inmiddels mijn tweede thuis) leerde ik oa. over de North Berwick Witch Trials. Die kennis was dé trigger voor mijn interesse in de heksenprocessen in Europa. Wie waren die ‘heksen’ die ten onrechte op de brandstapel werden gezet? Tot op vandaag, en tal van literatuur/studies/artikels verder kan ik me nog steeds in verliezen in het onderwerp.


Ons lichaam: steeds vaker zoek ik naar antwoorden op de vraag: ‘Kan ons lichaam trauma meedragen dat niet noodzakelijk van onszelf is?’ Literatuur en onderzoek over intergenerationeel - en collectief trauma boeien me dan ook enorm. De aandacht voor dit thema is er gekomen vanwege een onverklaarbare, chronische zenuwpijn in mijn dagdagelijks leven. Als bonus heb ik dankzij dit thema ook mijn interesse voor alles wat met genetica, DNA en ons zenuwstelsel heeft te maken leren kennen!


Badass Women & vrouwelijke seksualiteit: als je de geschiedenisboeken induikt, kom je af en toe wel zeer inspirerende verhalen tegen van vrouwen uit de tijd van toen. Ik geloof heilig dat je absoluut uit deze verhalen kan leren. Hoe was het om vrouw te zijn in andere eeuwen? Welke patronen vandaag zijn anders/hetzelfde? Hoe beleefden zij hun seksualiteit/vrouwelijkheid?


Onze geest: hoewel ik een sceptisch & kritisch beestje ben, probeer ik wel met een open houding mijn spiritualiteit te omarmen. Het zit in mijn aard om te willen weten hoe de dingen werken en ze te verklaren. Ik verdiep me graag in de wetenschappelijke uitleg van psychologische processen maar af en toe is het ook wel fijn te zijn, te voelen & te dromen. Ook dat heeft veel te bieden.

Kortom, ik leer graag én deel graag mijn opgedane kennis met gelijkgestemden. Daarom bundelde ik al mijn passies in mijn historische heksencirkels en mijn bedrijf dat nu ‘heksualiteit’ is!

Paulien is gecertificeerd seks counselor, sociaal werkster en cirkelhoedster.